Blauwvingertoernooi 2017

 

 

10 DECEMBER 2017

 

Op bovengenoemde datum is voor de  35e keer in ons Nationaal Kegelhuis weer om de felbegeerde Blauwvinger bokaal gestreden.  12 teams, uit een groot deel van Nederland hebben aan dit toernooi deelgenomen.  De organisatie, voor de 3de keer in handen van kegelclub E.S.I.G.E. ,wat betekend: Elk Schot Is Geen Eendvogel, had de diverse clubs in 2 poules gedeeld te weten een A- en B- klasse.  Het zijn mooie en spannende wedstrijden geworden en op een perfecte manier door de kegelaars van E.S.I.G.E.  georganiseerd.  


 Dit toernooi heeft een jarenlange traditie opgebouwd die al door menige club is overgenomen.  Na opheffing van KC De Blauwvingers hebben de leden van T.A.K.’89 de organisatie van dit toernooi op zich genomen en nadat deze club ter ziele ging zijn de mensen van E.S.I.G.E. er achter gaan staan met als resultaat dit geslaagde evenement. Het mag gezegd worden: Ze hebben er ook iets moois van gemaakt.


 De aanloop van het toernooi ging wel wat moeizaam. In 1ste instantie had Alinghoek zich afgemeld. Ze konden geen team bij elkaar kijgen. Op het laatste moment werden er binnen de V.A.K. nog wat mensen bereid gevonden om met een team deel te nemen. Mensen bedankt. Toen belden op zaterdagavond nog 2 ploegen gezien de te verwachten weersomstandigheden vooral in het noorden zich af . Dus in ijl tempo werd ´s morgens vroeg het werpschema aangepast en in elkaar geschoven, e.d.

 

Omdat alle ploegen mooi op tijd aanwezig waren kon om 9.45uur het toernooi geopend worden door John Broere van de organiserende club E.S.I.G.E, die sprak over een mooie traditie, mogelijk gemaakt door alle kegelaars, en sprak daarbij de wens uit dat deze traditie verder voortgezet wordt.
 
Het verloop van dit toernooi verliep als volgt: In de eerste ronde kwamen de scores niet boven de 80 uit. 4 man zag kans om 80 te gooien, maar duidelijk was wel dat men aan de banen moest wennen.  Van der Meulen had ze zaterdag onder handen genomen en kennelijk moest iedereen een beetje wennen. Alleen Magnus Bakker zag kans te openen met een baan van 85!!  Magnus proficiat.
 
Dat men moest wennen was ook te merken aan het redelijk aantal poedels dat gegooid werd.  Dit lokte wel deelnemers aan de poedelloterij uit om gokjes te wagen van boven de 150 poedels.
 
Maar al snel begon men te wennen en liep het aantal poedels drastisch omlaag en namen de scores gelukkig toe.
 Op de 2de baan gooiden zowel Sven als Mariska Tervoerd een baan van 84, net zoals Ben Mulder uit Brummen. R. Middel uit Zuidbroek gooide zelfs een baan van 85! Herman Wesseling zag met zijn zieke lijf ook nog kans om in de 3de baan 85 te gooien. Herman ook proficiat en beterschap. Tegen een uur of 3 kwam Jan van der kolk even kijken en die mocht meteen de plek van Herman innemen, zodat Herman zelf snel naar huis en onder de wol kon gaan. Dat het steeds beter ging bleek ook wel uit het feit dat zowel Dhr.R. Middel uit Zuidbroek als Dhr. R. Groen uit Delft kans zagen om in de loop van de dag toch maar een mooie baan van 87 hout wisten te scoren.    

 

Om 15.30 uur werd de laatste bal gegooid en konden we de balans opmaken.

Mooi op tijd want het begon buiten gestaag te sneeuwen.
 
De voorzitter van E.S.I.G.E. John Broere begon met zijn dank uit te spreken naar de deelnemers voor hun deelname en het vlotte verloop van de wedstrijd. Verder was er een woord van dank voor de organisatie, vooral Igna en Gert en bedankte hen voor hun inzet.