Zwolsche Kegel Bond

G-Kegelen

 

Kegelen in het Nationaal Kegelcentrum te Zwolle

voor mensen die begeleid zelfstandig wonen.

 

De Z.K.B. biedt al sinds enige jaren mensen met een verstandelijke beperking elke maandagavond van 19.00 tot  20.15 uur de gelegenheid om een balletje te gooien in ons Kegelhuis.

 

Onder leiding van een groep ervaren kegelaars onder aanvoering van Geert Kuipers, wordt er door een groep van zo’n 14 enthousiaste mensen gekegeld.

 

Door individuele begeleiding wordt getracht deze mooie sport onder de knie te krijgen. De groep is in de loop der tijd verdeeld in een A- en B-klasse: de A-gooiers scoren gemiddeld hoger

(gooien meer “hout”) dan de B-gooiers.

 

De scores over het hele jaar worden bijgehouden en aan het eind van het seizoen is er de Finale van de onderlinge kampioenschappen met uiteraard de uitreiking van de prijzen en Bekers.

Enige kegelaars uit deze G(ehandicapten)-kegelgroep zijn al zó goed gaan gooien, dat die mee mochten doen aan de officiële wedstrijden van de Z.K.B om het kampioenschap van Zwolle én niet zonder resultaat: in hun Klasse hebben ze al enkele prijzen in de wacht gesleept! Ook doen sommige gooiers  mee aan landelijke toernooien en wedstrijden georganiseerd door de K.N.K.B..

 

Er is nog ruimte voor nieuwe deelnemers. Belangstellenden zijn op maandagavond van harte welkom of kunnen contact opnemen met:

 

 

 

 

Harry Fiet:  harry.fiet@planet.nl 

 

 

Via zkb@ziggo.nl is natuurlijk ook de nodige informatie te verkrijgen.

 

Top