Zwolsche Kegel Bond

 

7 april 2019

 

 

Hennie Bos Nederlands kampioen kegelen

 

 

Zwolle heeft - na twee jaar - weer een Nederlands kampioen kegelen in haar midden. Hennie Bos van de Zwolsche Kegelbond beschikte zondag in Rijsbergen op het NK in de B-klasse over de sterkste zenuwen.

Op het Nederlands kampioenschap kegelen was de spanning meteen om te snijden. Vijf dames waren erg aan elkaar gewaagd en uiteindelijk bleven Brenda Thomissen uit Doesburg en de Zwolse Hennie Bos het langste strijden om de eerste plek. Beide dames ontliepen elkaar weinig en dus moest de beslissing vallen in de laatste baan. Daarin vergooide Thomissen de laatste twee ballen en hiervan profiteerde Bos maximaal.

 

 

 24 februari2019

  

Bakker en Bos Zwolse kampioenen kegelen

 

Magnus Bakker en Hennie Bos hebben zondag het Zwols kampioenschap kegelen op hun naam gezet. Bakker was de sterkste bij de heren, terwijl Bos bij de dames de titel op haar naam zette. In de B-categorie gingen de overwinningen naar Henry Snoeijer en Anneke Niemeijer.

 

 

 

Bij de heren was Bakker te sterk voor Klaas ter Horst, die tweede werd, en het brons ging naar Chris Oldenhof.

Dit is naderhand veranderd door een telfoutje, hierdoor werd Chrs tweede en Klaas derde.

Het podium bij de dames werd gecompleteerd door Margriet van Gorkom en Ina van Boeijen, die respectievelijk tweede en derde werden. In de B-klasse was Henry Snoeijer oppermachtig bij de heren, want hij bleef Hans Kraake en Marco Spijker ruim voor. De wedstrijd bij de dames was een stuk spannender en uiteindelijk rekende Anneke Niemeijer af met Ria Rolevink en Gerrie Hellendoorn.

 

 

Heren A

 

 

Dames A

 

 

Heren B

 

 

Dames B

 

14 oktober 2018

 

4 Bonden wedstrijd.

 

Op verzoek van de Groningse Kegelbond is er eens gekeken of er niet een mogelijkheid was om, net als ons jaarlijks treffen met Friesland, iets op te zetten met Groningen, Friesland, Noord Nederland en Zwolle. In een bijeenkomst in Groningen is besloten om het maar eens te proberen. De bedoeling is om 4x per jaar een ”wedstrijdje” te organiseren. Met allerlei prijzen etc. Het is de bedoeling om dan uit te komen met 2 teams van 4 personen uit de diverse klasses. De Z.K.B. had er toch wat moeite mee. Dit gezien de toch wel hoge kosten die er aan verbonden zouden zijn en waar haal je 4x per jaar 8 spelers(sters) vandaan? We hebben ons toen afgezegd voor dit gebeuren. Ze wilden ons er toch wel erg graag bij en er was inmiddels een oplossing gevonden voor de kosten. Er zou in oktober een proefwedstrijd worden gehouden in Groningen om te kijken hoe het gaat. Nou goed dan , proberen kan altijd. Zo trokken we op zondag 14 oktober met 2 auto’s richting Groningen. Blij dat we gegaan zijn. De banen in Groningen waren hopeloos, maar een plezier dat we gehad hebben. Daar konden

de banen ons niet chagrijnig van krijgen. Een leuke dag zeker voor herhaling vatbaar. Er is een comité samengesteld die deze dag gaat evalueren en kijken of en hoe we volgend jaar verder gaan. We wachten dus even af, maar een aanrader is het zeker.

 

 

 

 

AANKONDIGING!!

 

 

Voor verdere info verwijs ik u naar:

Zwolse Toernooien - Blauwvingertoernooi

 

9 september 2018

 

 

1e wedstrijd N.K.C. Divisie 4 te Zwolle

 

Zondag 9 september was het Zwols Kegelhuis de locatie van de eerste wedstrijd in Divisie 4 van de Nationale Kegel Competitie voor teams. Op deze dag mocchten de teams (bestaande uit 4 personen) 4x15 ballen gooien. Uit Zwolle waren dit Hennie Bos, Igna van Boeyen, Nel Poel en Gert Bos. Per ronde viel de laagste score af. Dit hebben ze prima verdeeld. aan het einde van de middag resulteerde dit in een derde plaats en 5 punten. Een goed begin van deze competitie.

Voor de complete uitslag verwijs ik u naar Uitslagen -Nat.Land.Comp 18-19.

 

 

26 augustus 2018

 

100 Ballen Hanzetoernooi 2018 ter ere van het 110 jarig bestaan van de Z.K.B.

 

 

Op 26 augustus hebben wij het 110 ballen Hanzetoernooi georganiseerd ter ere van het 110 jarig bestaan van de Zwolsche Kegel Bond. aan dit toernooi hebben 48 personen deelgenomen. OP dit toernooi moesten de deelnemers niet alleen op de kunststof banen, maar ook op de vier houten banen gooien. Dit is voor een ieder een apparte, maar leuke ervaring.

Bij de Dames A kon Riet Hulleman het beste overweg met de verschillende banen met 715 hout, bij de dames B was dit Nel Poel met 681 Hout en bij de Dames C was dit Annelies Hoksbergen met 659 hout. Bij de Heren A was B. de Vries het sterkst met 713 hout, bij de heren B was dit Magnus Bakker met 698 hout en bij de heren C was dit Gert Bos met 683 hout. voor de rest van de uitslagen verwijs ik u naar het tabblad Zwolse toernooien.

 

 Voor een klein filmpje met de winnaars klik op onderstaande link:

https://www.facebook.com/ZwolscheKegelbond/videos/279414659544558/

 

Tijdend dit toernooi werd er ook een receptie gehouden ter ere van ons jubileum. waarbij de genodigden en deelnemers aan het toernooi konden genieten van een hapje en een drankje.

 

Al met al een zeer geslaagde dag.

 

25 feruari 2018

 

Van Boeyen en Ter Horst kegelkampioenen

Igna van Boeyen en Klaas ter Horst hebben zich zondag gekroond tot Zwols kampioen kegelen. In het Zwols Kegelhuis werd de finaledag van het seizoen 2017-2018 gehouden en na afloop bleken Van Boeyen en Ter Horst de winnaars. In de B-categorieën werden de competities gewonnen door Margriet van Gorkom en Gert Bos.

 

 

In de A-categorie voor heren was de strijd snel gestreden. Klaas ter Horst werd op overtuigende wijze kampioen, want collega's Zef Waelbers en Magnus Bakker volgden op enige afstand. Ook bij de dames was er weinig sprake van spanning, aangezien Igna van Boeyen de onbetwiste winnares werd. Zij hield Thea Jansen en Nel Poel ruim achter zich. In de B-categorie ging de zege bij de heren naar Gert Bos, die afrekende met Henry Snoeijer en Hans Kraake. Bij de dames was Margriet van Gorkom te sterk voor Anneke Niemeijer en Ria Rolevink.

 

Voor de uitslagen verwijs ik u naar uitslagen.

 

 

        

   

 

 

 

 

 

 

 

Top