Zwolsche Kegel Bond

 

 

Dinsdag 1 juni 2021

 

Update Coronavirus en Protocol kegelen

 

De sport gaat verder open, heeft het kabinet afgelopen vrijdagavond bekendgemaakt.
Per 5 juni volgt, mits de dalende trend van de coronacijfers doorzet, de derde stap in de versoepeling van de maatregelen die momenteel gelden tegen de verspreiding van het coronavirus. Voor de sport betekent dit onder andere dat bij teamsporten de afstandsregels worden versoepeld, jeugd weer competitie mag spelen, groepslessen zijn toegestaan en de deuren van sportkantines onder voorwaarden weer open kunnen.

Per 5 juni mogen volwassenen binnen en buiten weer sporten in groepen van maximaal vijftig personen en zonder de verplichte 1,5 meter afstand bij sporten waarbij dat voor de beoefening van de sport niet haalbaar is.

Ook zijn wedstrijden weer toegestaan, binnen en buiten. De jeugd tot en met 17 jaar mag per 5 juni weer in competitieverband uitkomen, vanaf 18 jaar mogen er alleen onderlinge wedstrijden tussen sporters van de eigen club worden gespeeld. In beide gevallen is nog geen publiek toegestaan.

De sportkantines mogen tussen 6 uur ’s ochtends en 22 uur ’s avonds de deuren weer openen, onder dezelfde regels zoals die voor de horeca gelden.

“We gaan van ‘gesloten tenzij’ naar ‘open tenzij, dat is goed nieuws”, reageert Gerard Dielessen, algemeen directeur van NOC*NSF. “Uiteraard zijn we heel blij dat de harde lockdown volgende week zaterdag wordt opgeheven. Dat betekent dat iedereen weer volop kan sporten. Binnen en buiten. Ook in grotere groepen zonder dat zij zich hoeven te houden aan de anderhalve meter maatregel.

Ons protocol is er op aangepast en wij wensen u allen weer veel kegelplezier!

 

19 augustus 2020

 

Informatiebericht Coronavirus #10

Herstart Wedstrijden KNKB

Voor informatie over de herstart van de wedstrdijen verwijs ik u naar onderstaande link:

 

 https://www.kegelbond.nl/index.php?page=267&sid=1

 

3 juli 2020

 

ATTENTIE !!!

 Ten gevolge van een aantal wijzigingen in de diverse protocollen hebben wij ook het KNKB protocol moeten aanpassen.

 Ten opzichte van versie 1 zijn de volgende punten aangepast:

 Regels tav toeschouwers en placeren.

  • Kleine aanpassing tekst ventilatie.
  • Toevoeging checklist opening sportkantine
  • Aangepast protocol Horeca Nederland

 Via de link

https://www.kegelbond.nl/index.php?page=264&sid=3

zijn de actuele protocollen met bijlagen te downloaden.

 

 M.vr.gr.

 

René Gerards Secretaris KNKB

 

 

09 mei 2020

 

 

 

 16 februari 2019

 

 

Bakker en Bos wederom de Zwolse kampioenen kegelen - Foto: Ingezonden foto

 

Bakker en Bos wederom de Zwolse kampioenen kegelen

 

Zwolle – Magnus Bakker en Hennie Bos hebben zondag het Zwols kampioenschap kegelen, net als vorig jaar, weer op hun naam gezet.

Bakker was de sterkste bij de heren, terwijl Bos bij de dames de titel op haar naam zette. In de B-categorie gingen de overwinningen naar Henry Snoeijer en Thea Jansen. Bij de heren was Bakker te sterk voor Jaap Heetebrij, die tweede werd, en het brons ging naar Gert Bos. Het podium bij de dames werd gecompleteerd door Margriet van Gorkom en Nel Poel, die respectievelijk tweede en derde werden.

In de B-klasse was Henry Snoeijer oppermachtig bij de heren, want hij bleef Hans Kraake en Marco Spijker ruim voor. De wedstrijd bij de dames was een stuk spannender en uiteindelijk rekende Thea Jansen af met Ria Rolevink en Gerrie Hellendoorn.

 

 

 

Top