Zwolsche Kegel Bond

 

Opgeven kan nog, maar VOL IS VOL!!

 

Z W O L S  O P E N      2 0 1 8
 
Op zondag 18 maart j.l. is er in ons Nationaal Kegelhuis voor de tweede maal om het open Zwols kampioenschap gekegeld. De belangstelling om aan dit toernooi deel te nemen was groot.  Maar liefst 25 dames en 24 heren waren de deelnemers verdeeld over 3 klassen te weten 12 dames in de A-klasse, 8 dames in de B-klasse en 5 dames in de C-klasse. Ook bij de heren veel animo en wel 6 heren in de A-klasse, 6 in de B-klasse en maar liefst 12 heren in de C-klasse. Al met al een fraai totaal van 49 deelnemers/sters.
 
Nadat alle kegelaars een paar proefballen mochten werpen kon om precies 10.00 uur een aanvang aan dit toernooi worden genomen.
 
Bij de dames in de A-klasse bleek al snel dat men met Marissa Tervoert geducht rekening moest houden want zij ging na 3 van de te spelen ronden al ruim aan de leiding. Haar tussentotaal

bedroeg 244ht.  Zij werd gevolgd door Vera Lensink met 241ht en Sabine Free op de derde plaats haar tussen-score bedroeg 239ht. Bij de heren zien we dat Sven Tervoert met een tussentotaal van 245ht de ranglijst aanvoert met als goede tweede Pierre Boersma die een tussentotaal van 235ht liet noteren. Op de derde plaats zien we Wim Gerritsen met 231ht. De tussenstand in de B-klasse was bij de dames als volgt: 1e Margriet van Gorkom met 217ht die nummer 2 Annie den Boer met 1 hout nog net achter zich liet met 216ht en derde Nel Poel met 211ht.

Bij de heren ging Pieter Jan Bon met 237ht aan de leiding en Magnus Bakker met 233ht net voor bleef. Derde in dit tussenklassement was Wim Offenberg met 221ht   Ook de C-kegelaars/sters konden deze middag hun kunsten vertonen (Dit is goed bedoeld). De tussenstand bij de dames in deze klasse was als volgt: 1) Marieke Lazeroms met 190ht gevolgd door Margriet de Vries met 155ht en als derde Sonja de Groot met 147ht. Bij de heren in deze klasse was de tussenstand zo dat Piet Terpstra met zijn score van 217ht de leiding had  gevolgd door Henry Snoeyer die een tussenstand van 216ht liet noteren. De derde plek werd ingenomen door Carel Stuart met 215ht. Tussen het kegelen door kon men naar hartelust mee doen aan een verloting en zodoende de kas van de organiserende bond nog enigszins bij kon vullen. We slaan de vierde en vijfde ronde over en gaan naar de 6e en tevens laatste ronde van dit toernooi.
 
DAMES A-KLASSE  
   
 Met haar eindscore van 488ht was Marissa Tervoert duidelijk een maatje te groot voor haar tegenstandsters. Ook nummer twee Riet Offenberg liet zich niet onbetuigd en pakte met haar eindscore van 470ht de tweede plaats die op haar beurt weer op de hielen gezeten door Sabine Free die deze plek moest delen met Vera Lensink die ook 470ht liet noteren maar minder negens op de planken had gelegd. De verdere scores kunt u op onze site nog eens op uw gemak bekijken.
 

 
HEREN A-KLASSE  
 Het is een familiefeestje geworden want zoals u eerder hebt kunnen lezen is bij de heren in de A-klasse Sven Tervoert als eerste geëindigd zijn vrouw Marissa pakte in deze klasse de eerste prijs. De terugreis naar huis moet bijzonder vrolijk zijn geweest. Vanaf deze plek onze welgemeende felicitaties. Goede tweede is Pierre Boersma geworden. Hij kon met 492ht Sven nog redelijk volgen . Heren, nogmaals onze gelukwensen en hoog hout gewenst voor de toekomst.

 

 

 

DAMES B-KLASSE
 Hier hebben de Zwolse kegelaarsters flink huis gehouden want de plaatsen 1 t/m 3 gingen allen naar de thuisspeelsters. Hier waren twee kegelaarsters met een gelijke aantal hout als eerste geëindigd. Aangezien Margriet meer negens had gegooid mocht zij de kampioensbeker in ontvangst nemen en verwees daar door Nel Poel naar de tweede plaats. Derde is Hennie Bos geworden met een eindtotaal van 426ht. Dames, allen proficiat met dit mooie resultaat.
 


 
HEREN B-KLASSE
 Ook in deze klasse was het spannend. Het verschil tussen de nummer 1 Wim Offenberg en nummer 2 Magnus Bakker was welgeteld 1 hout. Wim kwam tot een eindtotaal 453ht en Magnus moest met zijn score van 452ht genoegen nemen met de tweede plaats. Ook nummer drie Peter Jan Bon kegelde een mooie 449ht bij elkaar en zat de leiders flink op de hielen. Heren proficiat met dit mooie resultaat en succes gewenst voor de toekomst.

 

 

 

DAMES C-KLASSE
In deze klasse hebben slechts 5 dames de strijd met elkaar aangebonden. Uiteindelijk was het Marieke Lazeroms die aan het langste eind trok. Het was jammer dat zij op de laatste baan slechts tot een povere 39ht kwam. Neemt niet weg dat zij de terecht winnares in deze klasse is geworden. Haar eindtotaal was een keurige 344ht. Tweede is Patricia Dijkstra geworden. Zij bleef met 309ht  Margriet de Vries net 2 hout voor en mocht daardoor de tweede prijs in ontvangst nemen. Margriet kwam tot een eindtotaal van 307ht. Sonja de Groot en Saskia Hoekstra hebben met hun inzet toch een redelijk succes behaald.
 


 
HEREN C – KLASSE
 In deze klasse hebben 12 kegelaars hun uiterste best gedaan om de fel begeerde trofee mee naar huis te nemen. Natuurlijk kunnen ze niet allemaal op de eerste plek eindigen. Toch was er één kegelaar die duidelijk over de beste kaarten beschikte en daarom ook als terechte winnaar de beker in ontvangst mocht nemen. We hebben het over Henry Snoeijer. Hij was duidelijk te sterk voor zijn clubgenoten. Henry pakte met zijn score van 440ht de grote beker. Op het schavotje werd hij door twee clubgenoten terzijde gestaan want Gert Bos (428ht) en Jaap Heetebrij (419ht) eindigden respectievelijk als tweede en derde. Overigens kwam Piet Terpstra nog gevaarlijk dicht bij Jaap met zijn score 418ht. Heren het was een mooie en leuke strijd tussen jullie.

 

 

 


We kunnen spreken van een geslaagd toernooi, zeker een vervolg waard.
Tenslotte willen wij de sponsoren bedanken voor het ter beschikking stellen van de prijzen.
 

 

 

 

 

Top