Zondag 19 maart 2017

 

Open Zwolsch Kampioenschap.
 
Aangezien iedere zichzelf respecterende club of bond tegenwoordig een open toernooi organiseert, is bij ons het besluit gevallen om te kijken of wij een dergelijk toernooi in Zwolle van de grond kunnen krijgen. Uiteindelijk hebben  een aantal van deze toernooien bezocht en we kunnen niet anders zeggen dat dat ons zeer goed bevallen is.
Kortom, werk aan de winkel. En dat liep voorspoedig. Al snel waren de eerste aanmeldingen binnen en leek het Open Zwolsch Kampioenschap vorm te gaan krijgen.
Helaas kregen de enkele dagen voor de wedstrijd te maken met enkele kegelaars die om uiteenlopende redenen verstek moesten laten gaan. We hopen dan ook van harte dat zij er volgend jaar, bij de tweede editie wel van de partij zullen zijn.
Op de dag van het toernooi werden de kegelaars ontvangen en na de kaartcontrole en andere formaliteiten was er gelegenheid tot vrij ingooien. Dit werd als zeer positief ontvangen door de deelnemers en hier werd dan ook gretig gebruikt van gemaakt.
 
Om 11 uur werd de eerste “echte” bal gegooid. Tijdens de eerste ronde werd er direct 90 op het bord gezet.  Ben Woordes was hier verantwoordelijk voor en uiteraard werd dit beloond met een fles wijn. 

 

 

Na een spannende strijd kwamen de volgende winnaars uit de bus:

 

 

 


 

 

 


 

 


We kunnen spreken van een geslaagd toernooi, zeker een vervolg waard.
Tenslotte wil ik de sponsoren bedanken voor het ter beschikking stellen van de prijzen.
 
Margriet van Gorkom

Zwolsche Kegelbond.